Sedma godišnja konferencija GS1 Bosne i Hercegovine
01.06.2023.

Ombudsman za zaštitu prava potrošača Saša Marić je sudjelovao na Sedmoj godišnjoj konferenciji GS1 Bosne i Hercegovine pod nazivom „50 Years of Transforming Tomorrow“. Naglasio je da se najčešća kršenja prava potrošača u BiH odnose na telekomunikacije, usluge općeg ekonomskog interesa, robe široke potrošnje, obuća, turizam, bankarstvo i osiguranja. Također je najavio  donošenje novog zakona o zaštiti prava potrošača BiH, koji će u sebi sadržavati implementirane odredbe europske pravne stečevine i najnovija pravna rješenja u ovoj oblasti.




Glavne teme ovogodišnje konferencije bile su elektronsko poslovanje, zaštita potrošača i prelazak na 2D barkod. Konferencija je okupila više od 150 predstavnika proizvođača, distributera, trgovaca i drugih sudionika u lancu snabdijevanja, koji su kroz inovativna predavanja i sadržajne panel diskusije imali priliku upoznati se i zajednički istražiti najnovije trendove i prilike u industriji.

Zaključak je Sedme godišnje konferencije GS1  da proces digitalizacije neće biti završen dok se ne uspostavi poslovanje bez papira, te je dogovorena daljnja suradnja i koordinacija djelovanja svih sudionika u narednom periodu.